Vilken typ av promenad är du i behov utav i helgen?

Det är skillnad på promenad och promenad. Det finns de då man går ut för att motionera och så finns det de då man går ut för att finnas till. Man stannar upp, är närvarande och andas. 
 
Drygt en kilometer från mitt barndomshem finns en sjö. Vägen dit är en blandning av ängar och snårigt traktorspår i skogen. Något bland det bästa jag vet är att gå promenad längst med den här sjön. Jag minns så väl en promenad förra våren, då grönskan precis hade börjat slå till. Jag hade sällskap av min fyrbente vän och en massa rådjur som skuttade omkring i skogen med sin söta små tuss-rumpor. Den enda personen jag stötte på var en jägare som satt kamouflerad på ett kalhygge och vinkade glatt i hopp om att den här morgonen skulle bjuda på jaktlycka. Någon fågel kvittrade till och skvallrade om att det var dags att vakna och till sist en sjö som balsamerar själen. Många väder sig hit för att bara finnas till. Det är ett ställe som baddar dig och kan plåstra om vem som helst. Oavsett om du känner dig glad eller ledsen, om du är ute på promenad och bara vill passera en vacker vy eller ta ett kvällsdopp i solnedgången. Här finns det plats för tankarna att äga rum precis som de är. Fina och fula. Glada och sorgsna.
Idag känner jag för att ge mig ut på en promenad för att få motion. Igår ömmade nästan min kropp när vi skulle gå och lägga oss då jag i stort sett varit stilla hela dagen, så idag vill jag få in lite mer rörelse.
Imorgon däremot känner jag för att brygga lite kaffe, bre några smörgåsar, ta sambon i ena handen och hunden i den andra och åka ut i skogen för en promenad där vi bara ska finnas till i varandras sällskap, sätta oss på en sten för vår picknick, låta kinderna bli ljusrosa i den friska luften som ska vara och njuta av hösten och hur fint livet är just nu.
IMG_0184

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s