Köttfärssoppa

Godmorgon!

Visst är det ändå lite mysigt när det här lite mer ruggiga vädret kommer? Man kan tända ljus, man kan på något sätt ta det lite lugnare utan att känna stress, press och dåligt samvete för att man inte tar vara på solen, man njuter extra mycket efter sin promenad om det är så att det har regnat och man har lyckats bli blöt och man kan laga stora värmande grytor och soppor.

Jag uppskattar när det är enkelt att laga mat. Det ska inte vara en lång lista på ingredienser, utan det ska vara lätt och gå fort. När det dessutom smakar gudomligt så är det en fullträff. Som till exempel den här mustiga köttfärssoppan som jag lovar att hela familjen kommer att uppskatta. Oförskämt enkel och oförskämt god.

IMG_2752 (2)IMG_2759

Mustig köttfärssoppa 4 personer behöver du (jag gjorde dubbel sats och fyllde frysen med lådor, smakar lika bra efter att den varit fryst):

  • 500 g nötfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 4 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 400g krossade tomater
  • 1 köttbuljong tärning
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar efter smak
  • färsk timjan att toppa med

Börja med att skala lök, morötter och potatis. Skölj paprikan och hacka den, löken, morötterna och potatisen i lagom bitar. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och toppa med färsk timjan, klart! 

IMG_2750IMG_2758

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s