Så snuvar du förkylningen

Godmorgon!

I ungefär en vecka har jag känt att det är något som lurar i kroppen. Det började under förra helgen, men försvann sedan till början av veckan.

Jag åkte till och med till gymmet i måndags, men åkte hem efter bara 10 minuter då kroppen inte alls ville samarbeta. Har ändå kunnat ägna mig åt promenader som har känts bra och härliga. Så är det inte nu längre. Sedan igår har jag som taggtråd i halsen och ett tätt bröst som gör det lite svårt att andas. Näsan är tät och förkylningen är ett faktum.

Igår gjorde jag minsta möjliga och tog mig igenom arbetsdagen, men det var också det enda. Jag såg en film, såg ikapp en serie och lät kroppen vila. Idag planerar jag att ta mig till affären så att jag kan göra en ingefära -och citron shot att boosta med och baka något gott.

Det är samma visa varje år vid den här tidpunkten. Baciller och bacillusker lurar i varenda liten vrå och bakom varje hörn just nu. Det är förkylningarnas högtid och de festar loss totalt.

Nedanför listar jag sju stycken knep som hjälper dig att hålla förkylningen borta:
  • ÄT MYCKET C-VITAMIN. C-vitamin finns rikligt i citrusfrukter men också i tablett-form. C-vitamin förhindrar eller botar inte en förkylning, men det hjälper till så att flera symptom blir lindrigare.
  • UNDVIK SOCKER. Det stör immunförsvaret. Det finns undersökningar som visar att till och med en liten tesked med socker reducerar din motståndskraft under tre timmar efter att du ätit den
  • BEHÅLL VÄTSKEBALANSEN. Drick mycket vatten, gärna citronvatten.
  • MATEN. Jag vet att aptiten inte är den bästa, men du måste tvinga dig att äta. Ät varm och näringsrik mat, gärna kryddad med vitlök, ingefära och cayennepeppar.
  • SLÄPP VARDAGSDROGERNA. Undvik kaffe, alkohol, cigaretter och snus som gör det svårt för immunförsvaret att fungera speciellt när kroppen kämpar för att bli frisk.
  • TVÄTTA HÄNDERNA. Tvätta ofta händerna med tvål och vatten. Bakterier och smitta spider sig lättare än vad vi tror
  • VILA MYCKET OCH VAR SNÄLL MOT DIG SJÄLV. Släpp kraven på allt du har att göra. Det finns ändå inget att göra åt det just nu. Be någon handla och fixa några bra filmer åt dig och kryp ner i sängen och låt kroppen jobba medan du blir bättre. Dammråttorna och smutstvätten springer inte ifrån dig, visst?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s