Saffransplättar

Godmorgon!
Idag fick jag kliva upp tidigt då min sambo behövde skjuts till jobbet. Vi klev ut i en fuktig, kall och hög luft så när jag kom hem smakade det väldigt gott med varm gröt och en stor kopp kaffe. Jag satte igång datorn och började arbetsdagen direkt.
Det är lite galet hur fort tiden går, visst? Augusti sjunger snart på sista versen och hösten kryper närmare och närmare. Det gör mig sugen på soppa, grytor och juliga smaker, så som saffran.
Det fick mig att tänka på dessa saffransplättar, perfekt inför morgondagens pannkakstorsdag.
Du behöver:
  • 2 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa vaniljulver
  • 1 skvätt saffransarom
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa salt
  • kokos olja att steka i
Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda sedan i resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Låt stå några minuter och stek sedan i kokosolja. Någon minut per sida i medelvärme räcker. 
Server med bär, frukt och kvarg, toppa med kokosflingor och eventuellt lite krossade valnötter. 
IMG_3560
Detta receptet blir lagom till två portioner och utan topping innehåller det ca:
315 kcal per portion
Kolhydrater: 36 gram
Protein: 15 gram
Fett: 12 gram
Genom att toppa med kvarg så höjer du proteininnehållet något. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s