Proteinbar med smak av jul

Imorse när jag klev in i vårt personalrum på gymmet så tyckte jag att det luktade pepparkaka. Det luktade så himmelskt gott så jag fick ett supersug efter julen. Inte just ett sug efter pepparkakor, utan hela grejen, hela känslan som doften av pepparkakor ger. Mys, förväntningar och allt det där som hör december till.

Då kom jag att tänka på dessa proteinbarsen som det var alldeles för längesedan jag bakade nu.

Vem säger att man bara kan baka med pepparkakskrydda kring jul? Detta är en av mina favoritkryddor och den är fantastiskt god att använda sig utav i bakning eller som smaksättning i till exempel smoothies och müsli. Nedanför får du receptet på en kombination som bara är för god, nämligen proteinbar med smak av pepparkaka och mörk choklad.

IMG_2737

Till baren behöver du:

  • 3 dl havregryn
  • 3 ägg
  • 1 dl proteinpulver, jag använde vassleprotein med vaniljsmak från MammaFitness (det är sötat med naturlig stevia)
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 msk pepparkakskryddor
  • 100 gram mörk choklad, gärna 80-90% kakao

Börja med att blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner äggen och mjölken och rör om väl tills allt är blandat. Grovhacka chokladen och rör ner den. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper och häll på smeten. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader i ungefär 15-20 minuter, eventuellt längre. Stoppa i en potatissticka för att se så att den har blivit fast. Förvara i kylen eller frysen.

Räcker till cirka 10 bars.

Innehåll totalt per bar: 135 kcal

Protein: 10 g

Kolhydrater: 14 g

Fett: 7 g

IMG_2738

IMG_2743

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s