Äppelpaj till frukost

Godmorgon!

Jag hoppas att ni haft en härlig helg såhär långt. Snart är det säsong för våra svenska äpplen och det är ju härligt att ta vara på dem, visst?

Tänk att gå ut i trädgården och plocka med sig ett gäng äpplen in, som man sedan gör en härlig ”paj” av!

Ibland behöver man lyxa till frukosten eller mellanmålet lite extra.

Har du testat att steka/woka äpple? Det är bara för gott och så enkelt, dessutom tar det inte mer än 5 minuter och smakar som äppelpaj. Kan det bli bättre? 

Du behöver: 

  • ett äpple
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 tsk honung
  • kanel och kardemumma efter smak
  • 2 msk havregryn
  • 1 dl naturell Kvarg
  • 1 dl keso till topping
  • Ev. Nötter att toppa med

Gör såhär: 

Skiva äpplet i lagom stora tärningar och stek det i kokosolja på medelhög värme. Lägg i en tsk honung, kryddor och havregryn och låt det blandas runt i stekpannan tills du ser att äpplet börjar få fin färg. 

Lägg upp i en skål och servera med en klick kvarg eller keso och vill du så hacka lite nötter och strö på toppen. Jag lovar att dina smaklökar kommer tacka dig. 

Innehåller totalt: 284 kcal

Protein: 94 kcal, ca 33%

Kolhydrater: 133 kcal, ca 47%

Fett: 57 kcal, ca 20%

Annonser

En reaktion till “Äppelpaj till frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s