Chokladfudge med havssalt

Godmorgon fredag!

Idag ringde klockan 4.30 och jag har nio timmar arbete framför mig innan jag checkar ut på helg. Den kommer att inledas med en fika-dejt tillsammans med mina två fina vänner Melinda och Elin som kommer hit på besök från Göteborg.

Jag önskar SÅ att jag hade haft lite av den här godingen hemma i min frys idag, men det har jag dessvärre inte. Det här är egentligen ett måste i min frys, något som jag alltid vill ha hemma, för att kunna ta en bit till kaffet på eftermiddagen, men nu har den varit slut ett tag. Försvinnande god. Dessutom är den sockerfri, glutenfri och busenkel att göra, testa vetja!

Du behöver:
  • Cirka 3 dl mandelmjöl, eller 150g hela mandlar som du mixar i en matberedare
  • 1-2 nypor halvssalt, jag älskar kombinationen choklad och salt så jag tog 2
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3-4 msk agavesirap eller annan sötning, t.ex. honung
  • 0,75 dl kakao
  • 1 nypa vaniljpulver (ersätt med pepparkakskrydda och få en mer julig touch på det)
  • Eventuellt mörk choklad att ha på toppen
Jag mixade samman alla ingredienserna och bredde ut på ett bakplåtspapper. Sedan ställde jag in det i kylen så att det stelnade. 
Undert tiden smälte jag mörk choklad (85% kakao) över ett vattenbad som jag sedan bredde ut över fudgen och lät det selna på nytt. När chokladen satt sig skar jag upp i lagom stora bitar och sedan är det bara att mumsa i sig och njuta. 
Bör förvaras i kylen eller frysen. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s