”Du kan inte träna bort din mage”

”Du kan inte träna bort din mage”

Aj, vad den här kommentaren gör ont. Den gör mig så in i bomben ledsen och så tänker jag, är det inte längre än såhär vi har kommit??? Är det det här folk tror om mig? Att jag tränar för att hålla mig smal??

Kommentaren kommer från en person som själv är väldigt inaktiv och då tänker jag direkt ”den klassiska svenska avundsjukan”.

Jag är inte född bakom en sten. Jag VET att jag kommer att bli stor och just nu så älskar jag varje dag som går och ju större min mage blir. Det klassas ju lite fult att prata gott om sig själv, men det tänker jag göra ändå. Jag ÄLSKAR min mage och jag känner faktiskt att den aldrig tidigare har varit så fin som nu. Gravidmagar är något bland det vackraste som finns och jag är stolt över min kropp.

Jag om någon vet vad jag och min kropp mår bra av och inte. Jag jobbar dagligen med gravida och nyblivna mammor så jag anser mig själv ha bra koll på vad som är bra och inte. Är det någon gång man bör träna så är det under en graviditet. Sen är det ingen självklarhet att man orkar det, men jag har en otroligt härlig energi som jag tar väl vara på. Jag tränar inte för att hålla mig i form, jag tränar för att vara förberedd på det som komma skall. Jag har ett marathon att ta mig igenom. Jag blir tyngre och tyngre för varje vecka och det sliter på min rygg, därför lägger jag stor fokus på att stärka ryggen och mina innersta coremuskler, för att förebygga värken. Jag vet att jag efter förlossningen kommer att bära i alla olika obekväma ställningar och det kommer att slita på axlar och rygg. Jag vet att både jag och min bebis mår bra av att jag rör på mig. Jag har väldigt ont av restlesslegs och upplever att det hjälper mig att träna. Jag vet att ju större magen blir, desto försämrad blir min hållning och desto mer kopplas mitt säte bort, därför lägger jag stor fokus på kontaktövningar, för att bibehålla kontakten med min rumpa. Jag vet att ju större min mage blir, desto mer kommer mina magmuskler att gå isär och därför lägger jag fokus på att hitta kontakten med dem i väldigt enkla övningar.

Jag tränar 2-3 pass i veckan och det tänker jag fortsätta med så länge det känns bra.

Jag går inte till gymmet för att sätta nya personbästa, jag går till gymmet för att förebygga och förbereda mig.

Jag går inte till gymmet för att göra av med kalorier, jag går till gymmet för att det får mig att må så förbaskat bra!

 

Varför inte testa att gå dit du också…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s