Pepparkaksgranola

Ja, det är mitt i sommaren, men vad är det som säger att man trots det inte kan ta vara på smaker som egentligen tillhör julen? Pepparkakskrydda kan vara en av mina favoriter så därför hade det ju varit otroligt tråkigt att begränsa användandet av denna till endast december månad, visst?

Har du testat att blanda i pepparkakskrydda i din granola någon gång? Om inte, så testa!

Det finns inget som jag tycker är så gott som en frukostskål med ugnsrostad granola, naturell fil,yoghurt eller kvarg tillsammans med frukt och bär, MUMS! Även som liten så älskade jag flingor, men som tur är har jag fått upp ögonen för något annat än kalas-puffar och coco-pops.

Jag följer aldrig något recept när jag gör egen müsli/granola, utan jag tar lite av det jag har hemma och smaksätter med det jag känner för, ibland blir det kakao och banan, ibland kanel och kardemumma och så fort jag är hemma från Öland så planerar jag att slänga ihop en med (MASSA) pepparkakskrydda.

Till en STOR sats behöver du: 

  • 5-6 dl havregryn
  • 1 påse hasselnötter
  • 1 påse sötmandel
  • 1-2 dl solrosfrön
  • 1-2 dl pumpaärnor
  • 1-2 dl linfrö, chiafrö eller annat valfritt frö
  • 1 dl honung
  • 1 dl kokosolja (valfritt, men jag upplever att granolan blir krispigare och frasigare med detta i)
  • en skvätt vatten
  • Smaksättning, i detta faller 1/2 påse pepparkakskrydda (jag tog iofs nästan hela påsen)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och lägg honung, krydda, kokosolja i lite vatten och blanda runt tills det löst upp sig. Det kan hjälpa att värma den lite på spisen i en kastrull. 

Fördela vätskan över granolan och blanda runt. Lägg ut på en plåt och grädda i ca 30 min. Rör om då och då. Stäng av ugnen, men låt plåten stå kvar tills ugnen blivit kall, då upplever jag att det blir sådär extra frasigt och gott. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s