Minisemester på ingång

Godmorgon!

Idag klev jag upp lite för tidigt, men det var bara för att hinna jobba undan innan våra två fina vänner hämtar upp oss så att vi kan rulla till andra sidan landet, nämligen Öland. Det här är den enda ledigheten jag har i sommar och det kommer bli 4 fantastiska dagar som jag ska njuta ordentligt av. Visst är det något speciellt med att komma bort när man är ledig? Då blir man liksom ännu mer ledig.

Jag upplever annars att man har en tendens till att boka upp varenda liten ledig stund, eller jag ska inte skriva man, utan jag. Jag ska verkligen ta vara på tiden och hinna med att göra så mycket som möjligt, men är det verkligen avkopplande och ned stressande? Jag älskar att ha att göra, men ibland behöver man ju hitta bromspedalen.

När helgen väl kommer så behöver vi ibland bli lite snällare mot oss själva. Vi behöver inte köra på i 110% och känna att man ska klämma in en massa saker.

Här kommer 4 punkter som du kan ta till:

  1.  Du behöver inte köra på lika hårt under helgen som i vardagen. Det är okej att mjukstarta dagen långsamt. Sträck på kroppen ett par extra gången i sängen innan du stiger upp (detta är något som jag själv är USEL på). Lägg lite extra tid på att fixa frukosten, ät länge och långsamt och låt dagen starta lugnt och stilla (detta är jag desto bättre på dock). Du behöver inte stressa iväg.
  2. Det är okej om du försöker slå bort tanken ”jag borde”. Känn istället efter vad du känner för.
  3. Måste du träffa allt och alla bara för att det är helg? Även här så behöver du känna efter vad du egentligen känner för. Känner du för att träffa vännerna för en kväll på stan, kanske är det det som får dig att slappna av? Eller känner du för en middag tillsammans med din partner? Hämtmat i sängen/soffan som du äter i din pyjamas kanske räcker gott och väl?
  4. Trots att det är helg är det okej att göra absolut ingenting!

IMG_2392

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s