Kycklingbiffar

Godmorgon!
WOW, vilken helg det har varit, den absolut bästa på väldigt länge.
De senaste två åren så har jag fantiserat och drömt av att få vara ledig på helgerna, slippa ägna varenda ledig stund åt att snickra och kunna återgå till det sociala liv som jag egentligen älskar. Nu är jag äntligen där och den ena helgen efter den andra toppar varandra, det är bara för bra för att vara sant ♥
I fredags rullade jag mot Uddevalla där jag mötte upp min sambo. Det bjöds på grillat hos min svägerska och hennes sambo och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Hela lördagen var magisk. En fin vän gifte sig och jag är så otroligt tacksam att vi fick dela denna underbara dag tillsammans med dem. Det är inte ens värt att försöka förklara med ord hur bra det var, varenda ord känns för litet.
Igår gjorde vi inte många knop och min stegräknare på mobilen visade hela 1052 steg…. Vi ägnade med andra ord större delen av dagen till att bara ta det lugnt och umgås med svärföräldrarna. God söndagsmiddag och trevligt sällskap. När det var dags att åka hem så fick jag även pussa sambon hejdå, då han skulle åka åt ett annat håll för att jobba borta hela veckan. Jag är gräsänka och då passar jag på att laga sådant som kanske inte faller honom lika mycket i smaken som mig. Som denna grönkålssalladen med kycklingbiffar som jag fullkomligt älskar. Fördelen med salladen är att den håller sig bra i kylen i flera dagar.
Jag har bläddrat en del i Kristin Kaspersens kokbok Good Food och fått mycket bra tips och idéer. Detta receptet kommer därifrån.
 
Till kycklingbiffarna behöver du:
  • 1000 g kycklingfärs
  • 2 schalottenlökar, väl hackade
  • 2 ägg
  • Spiskummin och dragon efter smak
  • Salt
  • 1 msk dijonsenap
Blanda alla ingredienser och formade till biffar. Det går att göra bullar eller burgare också. Lägg upp dem på en plåt och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Efter det stekte jag dem även i stekpannan 2-3 minuter per sida så att de fick en krispig stekyta. 
Dessa biffar räcker till ca 5-6 portioner 
Grönkålssalladen improviserade jag lite och tog det som fanns hemma vilket blev: 
  • Mathavre
  • Färsk grönkål
  • Babytomat
  • Gurka
  • 1 päron
  • Fetaost
  • Russin
  • Mandel
Jag la alla ingredienser i en skål förutom mandeln och blandade sedan med en dressing.
Dressing:
  • 1 pressad citron
  • Olivolja
  • Honung
  • Salt och peppar
Blanda ihop allt ordentligt, toppa med torrostad mandel, ät och NJUT!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s