Två sorters chokladboll, lagom till helgen

Godmorgon!

Inatt har jag sovit riktigt dåligt. Det händer väldigt sällan och har jag en kass natt så vet jag att jag sover som ett litet barn kommande natt, så det är liksom ingen fara. Sen att det är otroligt tråkigt att bara ligga och vri och vända på sig är en annan femma. Idag kommer bli en trött dag med andra ord. Jag ska starta den med akupunktur för min höft/rygg/sätesmuskel som krånglar. Sedan ska jag skynda hem för att jobba undan några timmar innan det blir lunch på stan med min familjeskara på tre personer; mamma, pappa och syster ♥

I eftermiddag kommer vi att styrka bilen mot Bohuslän där vi kommer lägga alla krav och måsten åt sidan och spenderat tid hos mina svärföräldrar. Vi ska tillåta oss att vara sådär kravlösa och alldeles, alldeles lata med semesterhjärnorna påkopplade. Vi ska imorgon få uppleva en minnesvärd dag då en av mina fina vänner gifter sig. Det kommer bli en fin helg, jag känner det.

När jag är trött, som idag, så har jag en tendens att bli sötsugen. Känner du igen dig? Det är jätte vanligt och  det beror på att det är kroppens sätt att tala om att den sakar energi och att stoppa i sig socker är en snabb lösning. Då är det toppen att det finns alternativ hemma.

Här kommer tips på två sorters chokladboll som är perfekta att ta till i dessa situationer (kom dock ihåg att även dessa ”nyttiga” bollar innehåller en hel del energi/kalorier, så du kan inte gå loss på dem totalt). Vilken blir din favorit?

Nougatboll/nutellaboll:
  • 10-12 färska daldar
  • 1dl hasselnötsmjöl
  • 2msk kakao
  • en nypa vaniljpulver
Mixa allt och rulla till bollar
 
Nöt -och kakao boll:
  • 10-12 dadlar
  • 100 gram valnötter och cashewnötter
  • 1msk kakao
  • en nypa vaniljpulver
Börja med att mixa nötterna och lägg sedan i resterande ingredienser och mixa. Rulla till bollar och avsluta med att rulla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s