Jordgubbssylt

Godmorgon!
För någon vecka sedan så var jag och plockade jordgubbar, första men absolut inte sista gången i år. Det är en härlig tradition som vi försöker få till varje år. Det är så mysigt att gå där bland buskarna och plocka av de röda, söta diamanterna och smygäta tills man storknar.
Det bästa av allt är att fylla hela frysen full och plocka upp när man önskar. Som idag till exempel, då min frukostskål består av jordgubbar på min fil.
Förra året gjorde jag en jätte god sylt som jag ska ge mig på en dag snart. Den här löjligt enkel att göra och det blir löjligt gott att använda som topping på din gröt, pannkaka eller varför inte smörgåsen?
Du behöver:
  • 1 liter valfria bär
  • 6 urkärnade dadlar som varit blötlgda
  • 3 msk vatten
  • 1 dl chiafrön
  • 1-2 msk citronsaft
  • vaniljpulver
Börja med att blötlägga dina dadlar så att de mjuknar (ett tips är att lägga dem i kokande vatten, då mjuknar de snabbare). 
Mixa dessa med 3 msk vatten och rör sedan ner bär som du mosat med en gaffel, chiafrön, citronsaft och vaniljpulver (eventuell annan smaksättning om så önskas). Blanda och förvara i en tät burk i kylen. 
Sylten håller sig upp till två veckor i kylskåpet. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s