Sommarens stående favorit – ljummen sommarsallad

Det är skillnad på sallad och sallad. En tallrik fylld med isbergssallad, gurka och tomat innehåller i stort sett noll näring och den kommer inte göra dig speciellt mätt. Se till att addera protein, kolhydrater och fett som ger dig en härlig mättnadskänsla. En blandning av krispiga grönsaker, söt frukt och salt halloumiost är gudomligt!
Det är även skillnad på snabbmat och snabbmat. Den här salladen går nog snabbare att slänga ihop än vad det tar för dig att åka till hamburgehaket och beställa en hamburgare. 10 minuter är ungefär allt du behöver och vem har inte tid till det? 
 
Du behöver:
 
▪4 dl okokt quinoa
▪8 dl vatten 
▪2 dl turkisk yoghurt/kvarg
▪1 paket halloumi
▪ruccola 
▪1 röd paprika
▪1/2 gurka
▪cocktail tomater
▪1 mogen mango (fungerar med nektarin, jordgubbar eller någon annan söt frukt också)
▪salta mandlar/nötter
 
Koka quinoan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Hacka under tiden grönsakerna och stek skivad halloumi. När quinoan är klar blandar du i turkisk yoghurt/kvarg. Blanda sedan i grönsaker och halloumi och servera i djupa tallrikar. Vill du ha en kall sallad låter du quinoan svalna innan du blandar i yoghurt, halloumi och grönsaker. Avsluta med att strö över salta mandlar på varje portion!
Grönsakerna kan du självklart välja och vraka efter eget tycke. Ta det du har hemma helt enkelt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s