Pasta med tomat -och halloumisås

Förra året så ramlade jag över ett recept på Instagram hos @josshalsa som jag genast kände att det här bara måste jag testa och jag är så otroligt glad att jag gjorde det, för det var succé!

Det här är en rätt som jag tror att jag skulle kunna äta varje dag i resten av mitt liv. Jag har de senaste dagarna känt att jag inte varit jätte sugen på min lunch när klockan slagit lunch-tid. När det är för varmt vill jag liksom bara dricka smoothie, äta yoghurt med fruktsallad och annat lättsamt, men den här fungerar perfekt.

Till cirka 5 personer behöver du:

  • 1 paket halloumi
  • 1 paket kikärtspasta, fullkornspasta, bönpasta eller annan pasta
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • en liten burk soltorkade tomater
  • Färska champinjoner
  • Baby spenat
  • Ett paket krossade tomater
  • Salt, peppar, cayennepeppar och vitlökspulver (här kan du ta vilka kryddor du vill och tycker om)

Koka pastan. Under tiden steker du halloumin i lagom stora bitar. Lyft ut från stekpannan och lägg istället i grönsakerna som du fräser upp i några minuter. Lägg tillbaka osten och slå på de krossade tomaterna, låt det bli varmt men undvik att koka för länge, då kan osten bli lite seg. Smaksätt med salt, peppar och valfria kryddor Du kan även avvakta med att lägga tillbaka osten tills efter att såsen värmts upp. 

Fördelen med den här rätten är att du kan använda dig utav de grönsaker som du har hemma som behöver ätas upp. För ytterligare mättnad och protein så addera till exempel kikärtor eller liknande också.

IMG_3384IMG_3387IMG_3388

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s