Hipp, hipp, hurra för chokladbollens-dag

Maj är en av mina favoritmånader. Dels så är det så otroligt vackert ute när allt börjar knoppa sig och det blir grönare och grönare för varje dag som går, det doftar barndom av alla träd som börjat blomstra och vetskapen om att man har allt det där härliga framför sig gör en alldeles lycklig. Dessutom så blir temperaturen behagligare och dagarna är nästan som längst nu. Sen får man ju heller inte glömma att i maj ingår chokladbollens-dag och min födelsedag! 

Nedanför bjuder jag på mina favoriter, enjoy!

Till totalt 20 keso-chokladbollar behöver du:

  • En liten burk minikeso (250 g)
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 msk kakao
  • 2-3 msk starkt, kallt kaffe
  • 2-3 msk agaveisirap/honung eller lönnsirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 skopa proteinpulver, gärna choklad då såklart
  • En skvätt mjölk, ca 1 dl totalt
  • Kokos eller annan topping att rulla bollarna i

Börja med att mixa keson till en slät massa. Blanda i havregryn, kakao, kaffe, sötning, vaniljpulver, proteinpulver och till sist mjölken. Börja med lite mjölk och fyll på om du behöver. Det ska bli en kladdig smet så att du lätt kan rulla till bollar. Låt gärna smeten stå kallt i 10-15 min innan du rullar dem, det blir lättare då. Rulla i valfri topping, ät och njut! 

IMG_2962  IMG_2965  IMG_2967 IMG_2968

Nöt -och kakao boll:

  • 10-12 dadlar
  • 100 gram valnötter och cashewnötter
  • 1-2 msk kakao
  • en nypa vaniljpulver
Börja med att mixa nötterna och lägg sedan i resterande ingredienser och mixa. Rulla till bollar och avsluta med att rulla i valfri topping. Jag valde denna gången att rulla dem i kakao. 
 

 Favorit chokladbollarna:

  • 100g dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 2-3msk kallt kaffe
  • 1/2 dl havregryn
  • Valfri topping
Börja med att kärna ut cirka dadlarna (om du inte köper kärnfria). Lägg dem i en bunke. Ta sedan kokosolja, havregryn, kakao och kaffe och mixa det med stavmixer tillsammans med dadlarna. Forma små bollar och rulla dem sedan i valfri topping. Jag använde mig självklart av kokos, men det går lika bra att ta krossade nötter eller något annat som man tycker passar bra. Ett råd är att låta smeten stå i kylen i cirka 10 minuter innan du rullar dem, då är det mycket lättare att forma. 
IMG_1123 IMG_1125 IMG_1126 IMG_1127

Chokladbollsglass: 

  • 2 frysta bananer
  • 1 färsk banan
  • 3 msk kakao
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 dl kokos
  • 1 dl havregryn
  • ev. topping (kokos, kakao nibs, krossade nötter)

Mixa först bananerna och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda runt eller mixa tills allt är blandat. Servera i skål direkt eller lägg i glassformar, stoppa i en glasspinne och ställ i frysen i ca 30-60 min. 

IMG_3104IMG_3106IMG_3107IMG_3108IMG_3117

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s