Sötpotatissoppa med röda linser

Godmorgon!

Sommaren har kommit till Sverige och alla verkar njuta ända ut i fingertopparna. När det är lite varmare ute så vet jag att vissa har lite svårt för att få i sig mat, då kan det passa bättre med något lite lättare. Jag är SÅ glad att jag har hittat den här tjejen och hennes hemsida —> Hanna Olvenmark

För ett tag sedan ramlade jag över hennes recept på sötpotatis soppa och precis när jag skulle börja med maten så insåg jag att ”ahmen va fasen, jag har ju ingredienser till dubbelsats, det kör jag på” och till min stora förtjusning så blev detta min nya favorit! TACK och lov så gjorde jag mycket och kunde fylla upp frysen med massa lådor, hur bra är inte det??

Jag har tidigare haft min  Kokosdoftande morotssoppa som favorit, men den är numera nerknuffad till andraplatsen.

Till och med min sambo som är lite kinkig när det kommer till soppa och vegetarisk mat, typ som linser och liknande, åt den med god aptit och tyckte att den var god och det mina vänner är ett gott betyg.

Hanna driver sin blogg portioner under tian där hon bjuder på en massa god, klimatsmart och billig mat. In och kika vetja!

Till 4 portioner sötpotatissoppa behöver du: 

  • Något att steka i
  • 1 gul lök
  • 4-5 morötter
  • 1 sötpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 cm färsk ingefära, jag använde torkad då jag inte hade någon färsk hemma
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2-3 dl ekologiska röda linser
  • Pumpakärnor och havssalt till topping (frivilligt)

 

Skala och skär lök, morötter och potatis i bitar.Stek löken i en stor kastrull eller gryta och tills den blir mjuk. Tillsätt vatten och lägg i potatis, morötter och grönsaksbuljong och låt detta koka i ca 15 min. Skala och dela ingefära i mindre bitar och lägg i soppan. Mixa soppan med stavmixer/matberedare till slät konsistens och låt åter koka upp. Skölj linserna och låt dem koka med i ca 10 min. Tillsätt rivet citronskal, pressade vitlöksklyftor och sambal oelek. Salta och peppra tills du är nöjd. Är soppan tjock kan du späda den med mer vatten.

Till sist så torr-rosta pumpakärnor i en stekpanna tillsammans med flingsalt som du strösslar uppe på toppen.

Annonser

Ibland kan några av dina besökare se en annons här
Du kan dölja dessa annonser helt genom att uppgradera till ett av våra betalda paket.

UPPGRADERA NU AVFÄRDA MEDDELANDE

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s