Chokladfudge 2.0

Min absoluta favorit bland de recept jag hittills gjort måste vara den här chokladfudgen –> Chokladfudge med havssalt men igår när jag skulle slängs ihop en sats så hade jag inte allt hemma, vilket innebar att jag fick improvisera. Det skiljer sig inte mycket från originalet men det här blev succé, faktiskt kanske bättre än ”originalet” då konsistensen blev lite fastare och mer som en kaka. Orginalreceptet är lite mjukare och kanske påminner lite mer om just fudge.

Du behöver:

  • 3 dl havregryn
  • 0,5-1 dl kakao, beroende på hur mycket du vill att det ska smaka (jag tog närmare en hel dl)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 msk sötning, t.ex. honung eller agavesirap
  • 2-3 nypor flingsalt
  • Choklad att ha på toppen, detta är valfritt men jag rekommenderar det verkligen.

Börja med att mixa ihop alla ingredienser, förutom chokladen. När du får ihop det till en ”deg”så trycker du ihop den mellan två bakplåtspapper. Ställ in i frysen och låt stelna.

Under tiden smälter du chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Här valde jag en mörk, 75% men i julas tog jag en med apelsin smak som blev jätte bra, exempel är annars mörkchoklad med mint eller chili.

Bred ut den smälta chokladen över fudgen och låt stelna på nytt. Skär sedan upp i lagom stora smakbitar, lägg i en låda i frysen och plocka upp när suget sätter in.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s