Motivation och motgångar

Hur orkar jag träna så mycket? Jag tänker inte så mycket, jag bara gör det. De allra flesta dagar vill jag, det är liksom som en naturlig del i min vardag. Men även jag har dagar då det är motigt. Då det gäller att plocka fram lite pannben och bara göra det. Jag brukar se på viljan som en muskel, ju mer man tränar den, desto starkare blir den.
Livet handlar om val och prioriteringar. Disciplin är bryggan mellan ditt mål och din prestation. Tyvärr är disciplin inget man plötsligt trillar över, utan det handlar om din mentala inställning och att bita ihop. När det gäller träning så handlar 99% om den mentala inställningen och resterande procenten om din fysik. Det första steget när det gäller att komma igång är den mentala biten, det gäller att lära sig att styra sina tankar och vinna över den där lögnaren i ditt huvud som säger nej. Så sluta hitta ursäkter och ställ dig istället frågan om du har viljan, motivationen och disciplinen att ta dig dit du vill. Så till alla er som påstår att ni inte har tid till träning, hur skulle det vara om du istället använder meningen ”jag prioriterar inte min träning” för det är precis det som det handlar om. Sluta hitta ursäkter och börja istället agera, det är det som kommer ge dig de resultat du önskar, inte bortförklaringarna. Lär dig styra dina tankar istället för att de ska få styra dig.
Det är i motvind man blir stark, i uppförsbackarna ännu starkare, men det är när huvudet skriker nej och man trots det inte ger upp som man blir som starkast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s