Vad är egentligen skönhetsideal?

Inte bara filmstjärnor ger oss mallen för hur vi bör se ut. Lika ofta tittar supersmala, leende modeller ner på oss från reklampelarna med en uppfordrande blick, som verkar säga: ”Så här skall du se ut!”. I veckotidningarna trängs bantningstipsen med råd om hur du snabbt får en platt mage och fasta lår. Vänta bara i några veckor till då folk ska komma i form på bara 4 veckor inför semestern, blir helt matt av bara tanken. Riktlinjerna kring hur man bör se ut är många och att leva upp till dessa krav sätter stor press på oss. Det är inte konstigt att många drabbas av dåligt självförtroende och usel självkänsla, depression och utmattning. Sociala medier är som kryddan på moset och gör det hela ännu lite hetare.

Skönhetsideal.

Vad är egentligen det och vad är det som avgör hur du ska se ut. Jag tycker att skönhetsideal är ett ord som beskriver vem du är. Att du är en skönhet just precis som du är. Hur kurvig eller smal du än är, hur lång eller kort du än är, vad du än äter, vad du inte äter och hur du väljer att leva ditt liv. Idag har det kommit att betyda något helt annat. En slags riktlinje som man hela tiden strävar efter att uppnå.
Det ska vara tighta lår och putande rumpa. Rutorna på magen ska vara sex och att äta annat än kvarg och proteinbarer tycks vara fel. Just nu härjar det runt som en epidemi och allt fler tycks bli drabbade. Allt yngre tycks bli drabbade..
Jag vill att du tar och känner efter. Känn efter hur det känns. Mår du bra?
Man behöver ingen reducerad kändis i tidningen, någon våg eller en spegel för att avgöra hur du mår. Börja lyssna inåt och glöm allt vad ideal heter. Känn dig nöjd över den skönhet som just precis du är. Det finns ingen som dig och det ska du vara så jäkla stolt över! Det som du hatar med dig själv, älskar någon annan.
Det finns inget mer fantastiskt än din kropp, som ställer upp för dig dag in och dag ut. Tacka den genom att fylla den med näring, kärlek, snälla tankar och ödmjukhet. Du tillsammans med din vackra kropp förtjänar det bästa!

Din kropp är ditt tempel, vårda den. Även ifall du skulle ha ett viktmål, så försök att njuta av din kropp NU. Se bortom dina kilon. Se hur fantastisk den är, allt den dagligen gör för dig. Den skrattar med dig, gråter med dig, älskar med dig. Dina ben för dig framåt. Dina armar omfamnar människor du möter. Ditt ansikte kan le idag, även ifall du grät igår.

Du är så vacker, hela du.

Foto 2015-07-04 08 56 50

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s