Super-snabb-sallad med salt halloumi, räkor och söt mango

Jag älskar att laga mat, men den sista månaden har det inte blivit jätte mycket mat lagad. Dels så hade jag städat köket i den förra lägenheten och det gör man helst bara en gång och aldrig mer och efter att vi landat i huset så fick vi inte igång köket direkt. Då är det himla bra att det finns alternativ som är både hälsosamma, mättande och löjligt enkla. Att det smakar magiskt dessutom är ju det allra bästa.

Sallad låter så tråkigt och det är det om det endast består av näringsfattig isbergssallad, gurka och tomat men det finns ju så mycekt mer. Den här salladen är svårslagen. Tänk dig kombinationen av salt halloumi och söt mango, MUMS!

”Räksallad-du-tager-vad-du-haver”

  • 100 g räkor
  • 30 g halloumiost
  • 30 gram färsk spenat
  • 4 körsbärstomater
  • 10 g mango
  • 0,5 dl mathavre
  • 70 g kvarg
  • 10 stycken mandlar

Börja med att koka mathavren. Tärna halloumiosten och stek den tills den får en gyllenbrun färg. Lägg spenat i botten av en tallrik, skiva tomat och mango. Grovhacka mandlarna. När mathavren kokat klart så blanda den tillsammans med den stekta halloumin, räkorna och kvargen, så att kvargen blir ljummen. Lägg blandningen över spenaten och tomaterna och blanda runt. Toppa med de hackade nötterna.

IMG_2978 IMG_2979

Näringsinnehåll:
Totalt: 470 kcal
Kolhydrater: 30%.

Protein: 40%.

Fett: 30%

IMG_2980

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s