Chokladfudge med havssalt

Godmorgon!
 Visst är det så fantastiskt att vakna helt av sig själv i lugn och ro? Idag vaknade jag långsamt, om än tidigt, tassade upp och fixade en brakfrukost och satte mig ner i vårt älskade kök och åt i lugn och ro. Snart ska jag smyga tillbaka till sängen och krypa ner under täcket och se ikapp ”mästarnas mästare”.
Jag har ju tjatat om att så fort vi flyttat in i vårt drömhus så ska jag baka, dona och bunkra. Jag började detta projektet igår då jag bakade klassiska kanel -och kardemumma bullar. Nu ska jag vara iväg hela helgen så det kommer inte bli något bak, men nästa vecka står dessa godingar på tur.

Har ni inga planer i helgen, så passa på att baka min favorit chokladfudge som är försvinnande god. Dessutom är den sockerfri, glutenfri och busenkel att göra!

Du behöver:

  • Cirka 3 dl mandelmjöl, eller 150g hela mandlar som du mixar i en matberedare
  • 1-2 nypor halvssalt, jag älskar kombinationen choklad och salt så jag tar alltid 2
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3-4 msk agavesirap eller annan sötning, t.ex. honung
  • 0,75 dl kakao
  • 1 nypa vaniljpulver
  • Eventuellt mörkchoklad att ha på toppen
Jag mixade samman alla ingredienserna och bredde ut på ett bakplåtspapper. Sedan ställde jag in det i kylen så att det stelnade. 
Undert tiden smälte jag mörk choklad (85% kakao) över ett vattenbad som jag sedan bredde ut över fudgen och lät det selna på nytt. När chokladen satt sig skar jag upp i lagom stora bitar och sedan är det bara att mumsa i sig och njuta. 
Bör förvaras i kylen eller frysen. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s