Underlätta dina mellanmål

Det här med mellanmål är ju verkligen en grej i tiden just nu. Förr åt jag aldrig mellanmål, nu skulle jag aldrig klara mig utan dem. Många har svårt med mellanmål och att få till det. Tiden räcker kanske inte alltid till och vad är egentligen bra och lätt att ha med sig?

För att lättare få till sina mellanmål så tänk på:

01. Förberedelse! Smoothies är till exempel ett jätte bra mellanmål som du lätt kan förbereda dagen innan. Slå det på en flaska eller termos. Slår du det på termos så behöver den inte stå i kylen. Koka ett gäng med ägg som är klara till morgonen och lätta att packa ner i dagens lunch-låde-påse.

02. Se till att alltid ha något med dig i handväskan. Frukt, naturella nötter, eller en bar (var dock noga när du väljer, då det finns de som är mindre bra).

03. Ta med dig saker till jobbet som håller länge. Ställ t.ex. ett paket knäckebröd i skafferiet, tonfisk/makrill på burk, havregryn, nötter, smör, müsli, yoghurt/kvarg (väljer du den laktosfria så har den längre bäst före datum). Finns det lite sådana här livsmedel på plats på jobbet så slipper du tänka på att frakta mellanmålen varje dag.

04. Varför inte baka dina egna mellanmålsbollar/bars som du kan ha liggandes i frysen på jobbet och plocka upp när de andra äter av sina bullar och annat som ska få deras blodsocker att skjuta i höjden på eftermiddagen. Du hittar några av mina favoritrecept här: Två sorters chokladbolloch här: kanelbullar eller här: sockerfria chokladbollar eller här: bar med smak av jul

 

IMG_2794

Här kommer fem tips på mellanmål som är lätta att äta i farten:

  • Kokt ägg. Innehåller mycket antioxidanter som skyddar kroppen. Koka ett gäng dagen innan så att du enkelt kan slänga ner ett par i väskan.
  • Kvarg. Proteinrikt och mättande. Satsa på naturell och smaksätt hellre själv med frukt/bär eller varför inte vaniljpulver eller kanel.
  • Nötter. Välj även här gärna de naturella alternativen. Nötter mättar väldigt bra per kalori och innehåller ett lågt GI-värde.
  • Frukt. Ett givet alternativ som är lätt att bära med sig.
  • Keso. Innehåller mycket protein och mättar bra. Ät den tillsammans med en frukt/bär/nötter, eller bara som den är.

 

IMG_0782IMG_1239IMG_2738 IMG_1385IMG_1634IMG_2765IMG_4597IMG_1843

4 reaktioner till “Underlätta dina mellanmål

  1. Bra inlägg! Planering är verkligen allt för att få till bra mellanmål! 😊
    Du har inte recept till bild 2 + 7 längst ner i inlägget??!! 😋

    Gilla

  2. Dum fråga kanske, men menar du att jag kan hälla en smoothie på mejerier i en termos så behöver det inte stå i kylen? En vanlig termos?

    Gilla

Lämna en kommentar