Glutenfritt tunnbröd

De senaste dagarna har jag fått dille på tunnbröd, det är ju bara för gott. Jag har ätit linssoppa med tunnbröd, tunnbröd till frukost med skivat ägg i, tunnbröd som picknick i helgen då vi var iväg och snickrade hela dagarna och igår ersatte jag till och med middagen med tunnbröd och en skål fil (ibland är det så himla gott att ersätta middagen med frukostmat, visst?)
Grattis till alla er andra som också är brödälskare, här kommer ett fantastiskt recept på ett tunnbröd. Ät det med smör och ost, skivat ägg och mosad avakado eller kalkon och keso. Det passar sig med i stort sätt allt!
 
Till cirka 15-20 stycken behöver du:
  • 50 gram smör eller kokosolja
  • 3 dl mjölk
  • 1/2dl pofiber (finns bland glutenfria produkter i affären)
  • 25 gram jäst
  • 500 gram bovetemjöl (skulle rekommendera dig att börja med lite mindre och se om du verkligen behöver allt, degen ska vara lite kladdig)
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
Börja med att smälta fettet och rör ner mjölken och pofiber. Låt det bli ljummet innan du slår ut det över jästen.
Rör .ner de övriga ingridienserna och låt jäsa i cirka 30 minuter under handduk.
Lägg sedan upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 115-20 bitar. Platta ut varje bit med handen till små runda kakor och hjälp i slutet till med en kavel så att de blir riktigt tunna.
Grädda i torr stekpanna cirka 30-60 sekunder på varje sida
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s