Taco-fredag

Godmorgon!

Veckans bästa dag är här, visst?

Vi mjukstartade helgen redan igår jag och min sambo. Vi hade en dejt-night i Göteborg med god mat på Taras och sedan en GRYM konsert med Sveriges vackraste röst; Darin. Wow, vilken kille alltså.

Idag ska jag jobba några timmar, gå på akupuntur och sedan ta en fika med två fina vänner innan jag och min sambo avslutar veckan med den traditionella fredags-tacosen. Tacofredag. Det här ordet borde snart få en plats i ordboken då det nästan har kommit att bli lika självklart som sillen på julbordet och små grodorna på midsommarafton, för oss svenskar.

Jag älskar tacos och skulle på riktigt kunna äta det flera dagar i veckan. Min favorit är att lägga i fetaost och mango tillsammans med allt annat gott i tortillabrödet. Smula över lite nacoschips innan du viker ihop och ät och njut! Vi brukar alltid variera oss mellan att steka nötfärs, kyclingfärs eller kyclingfilé men till kvällen blir det den klassiska nötfärsen.

Ska du också äta tacos ikväll så tänkte jag tipsa om hur du enkelt kan göra dina egna nachochips:

Till en plåt behöver du:

  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt

Blanda alla ingredienser noggrant och låt degen stå 5-10 minuter. Lägg ut degen på en plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Här är det noga att den blir så jämn som möjligt, annars blir det som i mitt fall att några blir brända och några mjuka. Skär ett mönster innan du ställer in plåten i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter och låt dem svalna innan du bryter dem.

 

IMG_4598IMG_4599 IMG_4600

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s