Så får du den perfekta strandkroppen

Visst, vi har bara februari fortfarande, men snart kommer vårljuset att göra oss påminda om att sommaren är på ingång. Årets lättklädda säsong. Vart än du passerar en söndagsbilaga så är det rubriker som dessa som du snart kommer mötas av; Bli smal på bara 4 veckor, såhär får du den perfekta semesterformen, osv. Självklart tjänar tidningarna ofantligt med pengar på det här, för vi köper det ju, gång, på gång, på gång. År, efter år, efter år…. Vem vill inte ha en perfekt kropp liksom?

Men det här får mig att fundera, vad är ens en perfekt kropp och vad är det som avgör det? Vi alla ser olika ut, har olika förutsättningar och gener. Även om vi alla skulle sträva efter exakt samma ideal så skulle det aldrig gå. Jag är jag och du är du. Vad som är perfekt för mig, är inte perfekt för dig. Vad som är perfekt är ju egentligen väldigt subjekt och det som jag anser vara attraktivt kanske inte du finner som attraktivt. Det finns liksom inget mått som heter perfekt eller rätt. 

Under en period i mitt liv så fick jag jobba extra mycket på att tycka om min kropp. Jag hade en otroligt skev självbild och lyckades på något sätt få en slags ångestrelaterad relation till mat. Nu har jag insett att huruvida jag är nöjd med mig själv eller inte, sitter inte i hur min kropp ser ut, vad vågen visar eller vilken storlek jag har på mina kläder. Det sitter i hur jag väljer att se på mig själv. Vilka tankar jag väljer att tänka om mig själv. Man måste se på sig själv med snälla ögon, uppmärksamma det man tycker om. Man ska kunna ta sig ner till vattenbrynet klädd i bikini med stolthet. Man ska inte behöva dra in magen och ha en molande oro i kroppen som skriker att någon tittar ner på dig. Det må vara svårt, men är ändå fullt möjligt att påverka vad vi tänker om oss själva.  Den perfekta kroppen är inte ett specifikt utseende, utan en upplevelse av att må bra i sig själv.

Det här må låta väldigt klyschigt, men det är så sant. Såhär går du till väga för att få den perfekta bikinikroppen:

  1. Ha en kropp, 2. Ta på en bikini, 3. Var stolt, KLART! 

38111_471422266392_7748972_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s