Glutenfri äpple, fikon och valnötslimpa

Alltså, frukost i sängen ♥ SVÅRSLAGET!
Att vakna av sig själv en lördagmorgon, tillåta sig att dra sig en liten stund, gnugga sömniga ögon till liv och sedan ordna en frukostbricka som man tar med sig tillbaa till sängen. LYX!
(Visst, detta är bara en vision för mig just nu, men ibland måste man drömma sig bort. Verligheten idag ser ut på följande sätt: jag stressar i mig en snabbfruost i smutsiga snickarkläder och laddar för en heldag med kösmontering)
Den här limpan passar utmärkt att lyxa till det med under helgens frukost, testa vetja!
Valnötslimpa:
  • 2dl mandelmjöl
  • 1dl bovetemjöl
  • 1dl sojamjöl
  • 100g torkade fikon
  • 1,5dl hela valnötter
  • 2msk fiberhusk
  • 1dl linfrön
  • 2tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 rivet äpple
  • 2dl naturell yoghurt/filmjölk
  • 1,5msk honung
  • några nypor salt
Till toppning (frivilligt):
  • mandlar
  • havssalt

Gör såhär:
Börja med att blanda alla torra ingredienserna (även den torkade frukten som ska vara grovhackad). Därefter river du ett äpple och blandar ner det tillsammans med yoghurten, honungen och äggen i mjölblandningen. Blanda väl och lägg smeten i en brödform och grädda i ugnen på 200grader i en timma.
Det fungerar att äta som det är, men det är även väldigt gott att rosta. Servera med avokado, skivade jordgubbar eller en som jag gjorde  med en god ostskiva som smälter för att brödet fortfarande är ljummet.
  
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s