Middagstips – kycklingbiffar

Har du lite grönkål kvar sedan julen? Om inte så är det dags att köpa lite nu. Jag har bläddrat en del i Kristin Kaspersens kokbok Good Food det sista och fått mycket bra tips och idéer. Igår gjorde jag hennes kycklingburgare som jag serverade tillsammans med en grönkålssallad till mig och ugnspotatis till min sambo, då han inte är så förtjust i grönkål. Jag justerade kryddningen lite, efter min smak och tycke. Det var så enkelt och blev så gott så jag bara måste dela med mig. Dessutom är det fullproppat med nyttigheter!
 
Till kycklingbiffarna behöver du:
  • 1000 g kycklingfärs
  • 2 schalottenlökar, väl hackade
  • 2 ägg
  • Spiskummin och dragon efter smak
  • Salt
  • 1 msk dijonsenap
Blanda alla ingredienser och formade till biffar. Det går att göra bullar eller burgare också. Lägg upp dem på en plåt och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Efter det stekte jag dem även i stekpannan 2-3 minuter per sida så att de fick en krispig stekyta. 
Dessa biffar räcker till ca 5-6 portioner 
Grönkålssalladen improviserade jag lite och tog det som fanns hemma vilket blev: 
  • Mathavre
  • Färsk grönkål
  • Babytomat
  • Gurka
  • 1 päron
  • Fetaost
  • Russin
  • Mandel
Jag la alla ingredienser i en skål förutom mandeln och blandade sedan med en dressing.
Dressing:
  • 1 pressad citron
  • Olivolja
  • Honung
  • Salt och peppar
Blanda ihop allt ordentligt, toppa med torrrostad mandel, ät och NJUT!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s