Varför tränar du?

Såhär inför det nya året så har du kanske som ambition att kicka igång din träning. Innan du gör det så vill jag att du frågar dig själv varför? Varför vill du träna? 

Älskade, hatade träning, varför har du blivit så invecklad och krånglig? Sedan när räknas inte ett härligt jympa pass på Friskis och Svettis som träning längre? Vad har hänt med den glada motionären? Att träna behöver inte alltid innebära att man har en plan. Att träna behöver inte alltid innebära prestige, mål eller resultat. Träningen kan vara simpel och otroligt tilltalande, så länge man utför den korrekt. Träningen ska kännas lustfylld och härlig. Den ska få dig att må bra, få dig att bli den bästa versionen av dig själv. Är det så för dig? Tränar du det du känner för och det som får dig att må bra, eller känner du att du tränar enligt de normer som samhället trycker extra på just nu?

Om träningen inte känns sådär härlig och lustfylld så bör du fråga dig själv: 

♥ Varför tränar jag?

♥Varför tränar jag på just det här sättet?

♥Vad får jag ut av att träna på just det här sättet?

♥Vad får träningen mig att känna före och efter ett pass. Dvs. vilka känslor förknippar jag med min träning i dagläget?

 

När du har reflekterat över dessa punkter så är det lättare för dig att hitta vad det är som motiverar just dig. Kanske får det dig att inse att din träning just nu bara går på slentrian och du kör på som du alltid har gjort. Kanske får det dig att inse att du behöver göra något annorlunda. Kanske får det dig att inse att du faktiskt i dagsläget är mer stressad över din träning än vad som är bra för dig. Kanske får det dig att inse att du bara kör på rutin och egentligen är ganska uttråkad.

Oavsett så är det jätte bra att ibland stanna upp och reflektera. Ställ dig själv frågan Varför och om det finns något du kan göra annorlunda.

Träningen kan innebära lek. Flytta ut den och du kommer få en härlig energi. Varför inte stanna till vid lekplatsen nästa gång du passerar den?

IMG_2421IMG_2608IMG_2621

Annonser

En reaktion till “Varför tränar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s