Saffrans-ostkaka med hemgjord hallonsylt

När andra ljuset brinner vi julklapparna syr, och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.

Jag vaknar i ett svalt sovrum bland varma, skrynkliga lakan. Jag gnuggar sömniga ögon till liv och väljer att tassa upp och göra i orning en god frukost. Jag tänder ljus och slår mig ner i soffan, under filten med vetskapen om att vi idag kommer ta lite ledigt från husbygget. Jag smuttar på mitt kaffe och tänker att här kommer jag sitta länge.

Känner du också för att lyxa till din morgon lite extra idag? Testa då denna saffransostkaka som tillagar sig själv i ugnen.

Till ostkakan behöver du:

  • 2 ägg
  • 250 g lättkeso
  • 2 msk mandelmjöl/annat mjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • saffran efter smak, fungerar även med saffransarom
  • några hackade mandlar
  • 1 skvätt mjölk

Mixa samman allt och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.

IMG_2817

Hallonsylt: Häll i lagom mängd hallon i en kastrull och koka upp. Mosa med en gaffel och smaksätt med lite honung. Enkelt? Javisst!

Totalt för hela ostkakan: 450kcal

Protein: 42%

Fett: 45%

Kolhydrater: 10%

Om du adderar hallonsylten så blir det lite fler kalorier samt lite mer kolhydrater.

IMG_2818

2 reaktioner till “Saffrans-ostkaka med hemgjord hallonsylt

Lämna en kommentar