Saffransbiscotti

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.

Ja, kära nån, första advent och dags att tända det första ljuset. Det är en fin tid vi är mitt upp i just nu. December handlar om gemenskap för mig, man går på julmarknad, man bakar tillsammans och man fikar. Dagen till ära vill jag tipsa dig om dessa biscottisarna som passar alldeles utmärk till fikat nu i juletider.

IMG_2832

Saffransbiscotti – ca 12 stycken

  • 1 ägg
  • 35 gram rumsvarmt smör
  • 20 gram sötmandlar
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk sötströ/kokossocker eller annan sötning
  • 1 msk pofiber
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, sötning och saffran (gärna med en elvisp). Tillsätt ägget och blanda lite till. Häll ner resterande ingredienser och rör till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till en lång läng på plåten (ca 2 cm hög). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna  sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Grädda ytterligare i ca 25 minuter. Efter detta stände jag av ugnen och lät dem ligga kvar tills ugnen svalnat helt, då upplever jag att de blir extra spröda och knapriga.

OBS! Till er som inte gillar saffran, byt ut till kanel, kardemumma eller pepparkakskrydda för att få lite juliga smaker.

IMG_2834   IMG_2835

Förra året tog det knappt en dag innan mina var slut, så dubbla gärna receptet till dubbelsats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s