Morotskaka

Godmorgon!

 

Det är lill-lördag och en perfet dag för bak, visst? Denna morotskakan är fri från både socker och gluten och är samtidigt försvinnande god. Tack vare morötterna och den goda frostingen så blir kakan sådär härligt saftig.

Du behöver :

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • ½ dl kokosolja, smält
  • 2 normalstora morötter, rivna
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Kärna ur dadlarna och mixa ihop med äggen.Tillsätt smält kokosolja och rivna morötter.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och tillsätt sedan i smeten. Mixa slät.Töm upp i en smord och bröad ugnsform (jag bröade med kokos) och grädda i mitten av ugnen på 20-30 minuter på 200 grader beroende på formens storlek och därmed kakans tjocklek. Känn efter med en sticka och undvik att bränna kakan, den ska få en fin brun färg.Låt kakan svalna innan du breder på frostingen.

Till frostingen behöver du:

  • 200 g Philadelphia
  • 1 dl kokossocker eller annan valfri sötning (det är kokossockret som gör frostingen lite ljusbrun)
  • 1 krm vaniljpulver
  • Rivet skal från 1 lime + lite av limesaften
  • Rostad kokos till topping

Börja med att blanda philadelphiaosten och kokossockret. Smaksätt med vaniljpulver och rivet limeskal plus limesaft. Bred frostingen över kakan och strö över kokos som du rostat försiktigt i en torr stekpanna.Låt den stå i kylen några timmar så att frostingen får sätta sig. Dela kakan i cirka 20 stycken lika stora bitar. 

Ät och njut!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s