Saffransplättar

Godmorgon!

Idag vaknade jag orimligt tidigt, men valde att gå upp, brygga mig en god kopp kaffe, fixa en god frukostskål med kvarg, keso, filmjölk, skivad banan och rostad granola och sätta igång arbetsdagen. Jag har lite att pilla med idag och jag tänkte starta dagen med body balance om några timmar, och det känns så behövligt idag då jag lyckats att dra på mig någon typ av överansträngning i min högra höft, så igår var det rent ut sagt en pina att rasta hunden. Stackaren, fick inte mycket motion igår och hans matte hängde som en 92-årig tant efter honom i kopplet, haltandes som halta-Lotta.

Så just därför ska det bli härligt att få sträcka ut kroppen lite extra. Direkt efter passet ska jag åka vidare till min älskade systerdotter och hänga lite med henne, det är något bland det BÄSTA jag vet!

Jag har med andra ord en fantastisk torsdag framför mig. Hur galet är det inte att det är mindre än en månad kvar till advent? Visst borde det då vara okej att börja smygstarta lite med smakerna redan nu? Med tanke på att det är pannkakstorsdag igen så tänkte jag dela med mig av dessa saffransplättar.

Du behöver:
  • 2 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa vaniljulver
  • 1 skvätt saffransarom
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa salt
  • kokos olja att steka i
Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda sedan i resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Låt stå några minuter och stek sedan i kokosolja. Någon minut per sida i medelvärme räcker. 
Server med bär, frukt och kvarg, toppa med kokosflingor och eventuellt lite krossade valnötter. 
IMG_3560
Detta receptet blir lagom till två portioner och utan topping innehåller det ca:
315 kcal per portion
Kolhydrater: 36 gram
Protein: 15 gram
Fett: 12 gram
Genom att toppa med kvarg så höjer du proteininnehållet något. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s