Min må-bra-drog

Den bästa terapin för mig är löpning. När jag får snöra på mig dojjorna och bra ägna mig åt mig själv, då tänker jag  som bäst. Jag får tid att fundera, analysera, reflektera och diskutera med mig själv. Min egentid där jag får tid till att andas och bara njuta av känslan av höst-luft och en frisk och stark kropp. När andra delar av livet känns tuffa kan träningen vara en av dem absolut viktigaste pusselbitarna för mitt välmående. Behöver du rensa tankarna, få mer perspektiv, ta viktiga beslut, få distans till saker och ting, mer glädje – då är det bara att snöra på sig skorna och ge sig ut! Aktivitet utsöndrar hormoner i kroppen som får oss att må bra så oavsett om du tar dig till gymmet, eller ut i det friska, så kommer det få dig till att må bättre.
Igår fick jag uppleva det här igen efter två veckors frånvaro från löpningen. Det där med naturen är lite märkligt. Hur man kan bli lika häpen och förtjust över hur vackert det är varenda gång. 50 nyanser av orange. Hur biten man kan bli av löpningen och att det är lite smått beroende framkallande. Att susa fram på stigen och ibland känns det nästan som en viktlöshetskänsla (ibland känns det förbannat tungt också, det får vi absolut inte glömma). Tankarna får komma klara och ostörda, ackompanjerade av min egna andning och hjärtat som slår. En stund för mig själv då jag stänger ute omvärlden och ägnar en stund åt terapi. Det är just precis vad det är för mig, terapi.
Tyvärr är detta inget som kommer gratis. Att ge sig ut och faktiskt njuta av det är för många väldigt tufft. Att komma i form handlar om 100% mental inställning och den dagen du har en mental plan på hur du ska tackla dina ursäkter, då kommer resultaten att komma. Inga ursäkter är tillräckliga för att inte ge sig ut. Dock måste man komma ihåg att skynda långsamt. En tusenmilafärd börjar alltid med ett steg. Tänk inte så mycket på det första steget, det är det största och fokuserar man för mycket på det så kan det lätt bli att man blir stående på ett ben. Så tänk inte, bara gör. Du kommer garanterat inte att ångra dig efteråt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s