När eftermiddagen kommer och man har varit ute på en riktigt lång, härlig (kall) promenad så finns det inget bättre än att ta en rykande kopp kaffe med varm, skummad mjölk och något gott till, som eftermiddagsfika/mellanmål. Fortfarande finns det äpplen kvar för säsongen så se till att nyttja dem till något riktigt gott. Som till exempel äpple -och jordnötsmuffins.

Detta behöver du för cirka 10 stora muffins:
- Två äpplen/päron
- 1 dl jordnötssmör
- 1/2 dl kokosolja/smör
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl kokossocker, har du inte detta hemma så använd annan valfri sötning, som t.ex. honung, sötströ eller agavesirap
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- Smaksättning (valfritt): kanel, kardemumma, kokos eller liknande
Jag började med att skala och riva äpple. Sedan blandade jag detta med ägg, jordnötssmör, kokosolja, vaniljpulver, salt, och smaksättningen – i mitt fall kanel och kardemumma. Jag rörde sen ner bakpulver, havregryn, kokosmjöl och till sist fiberhusk. Jag klickade i blandningen i formar och gräddade i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Annonser