Risgrynsplättar

Förra torsdagen postade jag ett recept på pannkakor, dagen till ära, och jag tänker att jag fortsätter lite på samma spår även den här torsdagen. Vi skippar ärtsoppan och går direkt på pannkakorna, eller som i detta fallet, plättarna.

I lördags var vi och snickrade hela dagen. Det går lätt åt 10-12 timmar och man glömmer lite tid och rum. När vi kom hem var vi trötta och hungriga och villa äta något som skulle gå fort. Detta resulterade i risgrynsplättar, toppade med bär, kvarg och kanel och detta är SÅ FANTASTISKT GOTT!

Risgrynsplättar: 
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • kokosolja att steka i
Blanda alla ingredienser och stek små plättar i önskad storlek. Servera med bär och vispad grädde, eller som i vårt fall – naturell kvarg, bär och kanel. Receptet räcker till 2-3 portioner. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s