Svackor och lite ur form

Jag tycker att vi bör prata om det här med svackor. Alla hamnar vi i svackor ibland, det måste man få lov att göra och det viktigaste av allt, vi måste lära oss att acceptera det. Jag är i regel en väldigt glad och positiv person och då blir det himla uppenbart när man hamnar i en svacka och liksom tappar lusten lite till allt. Framförallt så har jag förbannat svårt att acceptera att inte känna mig på topp.
Jag har under de två senaste veckorna känt mig lite ut form. Jag har haft svårt att hitta motivation och jag har haft mycket annat i huvudet som tagit min energi och fokus. Mycket av vår lediga tid lägger vi på vårt hur och när vi inte är där fysiskt så är man i alla fall där psykiskt. Jag vet att jag vaknade inatt, ur en dröm där jag mätte hur mycket panel vi behöver köpa till vårt tak på övervåningen. Ja, ni hör ju..
Bara tanken på träning har gjort mig alldeles matt. Knoppen har velat, men kroppen däremot har inte riktigt känts samarbetsvillig. Känner ni igen er? 
Ibland anser jag att man behöver ta ett ansvarsfullt beslut i dessa lägen. Släppa på alla prestationer och måsten. Tillåta sig att stå över, tillåta sig att sätta sig till rätta i soffan istället. Tillåta kroppen att återhämta sig. Vila och göra det med gott samvete. Jag har under de senaste två veckorna varit noga med mina dagliga promenader, de kan jag inte vara utan. Den friska luften och energin det ger mig. Men detta har fått vara tillräckligt.
När man är mitt upp i en svacka så känns det hopplöst. Jag har nästan känt det som att jag aldrig kommer hitta tillbaka igen, men såhär är det ju såklart inte. Det bästa med svackor är att man oftast kommer tillbaka starkare än förut när du väl hittar tillbaka, så länge man tillåter sig att ägna sig åt ingenting under denna period. Så få inte panik, utan vänd det till något positivt. Bestäm dig för att den här veckan ska jag bara vila. Det är just precis vad jag kommer göra. Jag kommer vila, fortsätta ta mina promenader och ägna mig åt lite yoga.
Fil 2017-01-30 13 08 21

8 reaktioner till “Svackor och lite ur form

 1. Bra skrivet. Jag ska börja med yoga när jag kommer hem från semestern. Mindfulnesssyn på livet verkar hjälpa mig. Husdjur i olika former är också avstressande men det får väl bli en orm för oss då frugan är pälsallergiker.

  Gilla

 2. Kloka ord, och detta är så sant. Acceptera att man inte alltid kan vara på topp, låta kroppen och knoppen vila och tillåta sig njuta av det som får en lugn i själen.
  Yoga och naturen. De två alltså

  Gilla

 3. Känner så igen mig! Är i precis samma svacka just nu! Allt bara känns hemskt haha, som du skriver de blir så uppenbart när man alltid annars är glad och pigg. Får hoppas vi båda snart hittar ur våra svackor!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s