4 frågor och 1 svar

Hur ser jag på träning? Vad tränar jag? Hur ofta tränar jag? Har jag haft något osunt förhållande mellan mat och träning någon gång?
 
Min generella syn på träning är att det är ett fantastiskt verktyg för att ge kroppen och själen balans, lycka och energi. Det är det bästa receptet man kan hitta för att må bra! Jag har alltid älskat rörelse. Det fanns inget roligare än när man fick packa gymnastikpåsen och dagens schema visade en timmas gympa? Eller när den första vårsolen visade sig och jag och syrran kunde bygga hinderbanor i trädgården och leka cirkus-ackrobatörer? Att vara fysisk aktiv har alltid varit en naturlig del i min vardag.
Jag har dansat, ridit, spelat handboll, basket, fotboll, plasklekt i vatten, åkt rullskridskor och cyklat bakom hundarna medan mamma sprang bredvid. Jag har testat på det mesta helt enkelt. Efter gymnasiet slutade jag med basketen, som jag ägnat mig åt ganska seriöst i många år, och fick då istället upp ögonen för löpningen.
Just nu försöker jag springa någon gång i veckan och utöver det styrketränar jag. Ibland i gymmet, ibland går jag på gruppass där man peppar och pushar varandra. Hur ofta jag tränar varierar ganska mycket vecka till vecka, men allt mellan 2-4 gånger i veckan. Däremot försöker jag få in den vardagliga motionen alla dagar i veckan, hundpromenad blir det ju dagligen såklart.
Jag har som mål att träna mer rörlighets träning i form av bodybalance en gång i veckan och jag ska verkligen unna min kropp att ta sig tid till det framöver.
Ja, jag har haft ett osunt förhållande till mat (inte längre), dock aldrig till träning. Träningen är något som aldrig kommer få förstöras i form av något tvångsbeteende. Jag ska även tillägga att jag nu heller aldrig skulle skapa ett osunt förhållande till mat, eller låta det bli någon ångestrelaterad fiende. Mat är gott och mat gör kroppen gott!
 
Kropp och själ hör ihop så otroligt mycket. Lyckas vi värna om båda delarna, gynnas även båda delarna avsevärt av det. Uppmuntra er att älska kroppen och knoppen! Den är fantastisk, i alla dess storlekar och former!
 
Här är jag och min kropp rätt upp och ned i en otroligt vacker vik i röda havet.
Alla tycker säkert något om denna bilden, att ha åsikter om allt och alla tycks vara lätt, sen vad ni alla väljer att tycka rör mig faktiskt inte i ryggen. Det väsentliga här är att min kropp är frisk och jävligt grym som alltid ställer upp för mig.
Jag äger min kropp med stolthet, glädje och kärlek och det är en sjuhelsike power!
Vår kropp besitter en fantastisk styrka, vishet och respekt många av oss aldrig får uppleva fullt ut eftersom att vi sällan får lära oss att lyssna på vår egna kropps röst, utan istället på en massa andra röster om hur vi bör se ut och vara. Försök att börja lyssna inåt och försök att börja äga din kropp med den respekt den är värd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s