Hemgjord padthai

I snart två veckor har jag haft ett otroligt sug efter en riktigt god padthai. Under vår weekend förra helgen så åt jag en FANTASTISK asiatisk nudelrätt på flygplatsen när vi skulle åka hem, men det var ändå ingen padthai.
Efter att ha rest runt i Thailand i tre månader så fick jag verkligen upp ögonen för det thailändska köket. Jag skulle på riktigt kunna leva på thailändsk mat och som tur är så tycker min sambo bra om det också. Så kycklingwok och andra Asieninspirerande grytor är en stående favorit i vårt hem. Enkelt och gott, både som nylagat men också i matlådan.
Padthaien har kommit att blivit en favorit hos oss båda. Dessvärre så är det näst intill omöjligt att sätta den där riktiga smaken som bara en Mama på ett gammalt hak på gatan kan få till. Vad nu hennes recept är, kommer vi förmodligen aldrig att få veta.
Det här receptet är väl det närmaste jag har lyckats att komma, men det smakar kanske inte riktigt lika bra som det skulle göra om man satt under en palm på en kritvit strand i ett varmt Thailand, men ändå så att det duger att äta en tisdagskväll i gråa och något kallare Sverige såhär i mitten av september.

Till 4 portioner behöver du:

  • 3 kycklingfileer
  • 300 gram nudlar / risnudlar
  • 2 gul lök
  • 3 vårlökar
Pad Thai såsen:
  • 1  msk fisksås
  • 1 1/2 msk ostronsås
  • 1/2 – 1 msk soya
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • saften av 1 lime
  • 1- 2 chilifrukter
  • 1 tsk med socker
  • 2 1/2 dl  groddar
  • 2 ägg (lättvispade)

Garnering:

Hackad färsk koriander (jag avstod det då jag inte gillar smaken), hackade jordnötter och lime.

Gör så här :

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.  Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Klart att servera. Ät och njut!

IMG_1431 IMG_1439

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s