Pimp your banan!

Godmorgon fredag.

Veckans bästa dag här här och det är bara några få timmar kvar till helg. Jag kommer inleda den här helgen på absolut bästa sätt, nämligen genom att hämta min systerdotter på förskola och sedan ha fredagsmys tillsammans med henne och hennes mamma. Perfekt att bo nära när våra gubbar är iväg på annat.

Jag testade häromdagen att ugnsbaka min banan och det blev sådan succé att jag var tvungen att göra det dagen efter igen.

Ugnsbakad banan med smak av choklad och rostad mandel, serveras med hallonglass:

  • En banan
  • 10-15 sötmandlar eller annan valfri nöt. Vill du hellre ta frön så fungerar det lika bra
  • 1 ruta mörk choklad
  • 1 dl naturell kvarg
  • hallon

Börja med att sätta ugnen på ca 200 grader. Placera en banan på en plåt och mosa den lite med en gaffel. Grovhacka dina nötter och strö på bananen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills du ser att nötterna börjar få lite färg. Under tiden som den står i ugnen blandar du vargen med frysta hallon och sätter in det i frysen tills bananen är klar. 

Efter a 15 min plockar du ut bananen och river över chokladen, jag använde en osthyvel. Passa på att göra det medan bananen fortfarande är varm, då kommer chokladen att smälta lite. Ta fram hallonglassen ur frysen och servera till. 

NJUT!

 

IMG_3408 IMG_3411IMG_3420IMG_3407 IMG_3409 IMG_3408

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s