Äppelpaj

Godmorgon!

Jag hoppas att ni haft en härlig helg såhär långt. Snart är det säsongs för våra svenska äpplen och det är ju härligt att ta vara på dem, visst?

Tänk att gå ut i trädgården och plocka med sig ett gäng äpplen in, som man sedan gör en härlig paj av. Nybakad äppelpaj, svårslaget, eller hur?

Det här receptet hittade jag hos MellbergWellnes för några år sedan och föll pladask. Kika gärna in på Annas blogg där hon bjuder på massa träningsinspiration och härliga recept. MellbergWellness hittar ni här: Annas blogg
Jag ändrade om lite i receptet och nedanför kan ni läsa om hur jag gick till väga.
Du behöver:
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokos
  • 10 stycken urkärnade dadlar
  • En nypa vaniljpulver
  • Kanel och kardemumma efter smak
  • 4 stycken små äpplen
  • 1/2 pressad citron
  • 0,5-1 dl mandelsmör
  • 1 dl kokosolja
  • 0,5 dl honung
  • Grovt hackade mandlar
Börja med att mixa mandelmjöl, kokos, dadlar, kanel, kardemumma och vaniljpulver till en deg. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt medan du gör fyllningen. 
Hacka äpplen i lagom stora bitar. Blanda mandelsmör, kokosolja, pressad citron, honung, kanel och kardemumma i en kastrull och låt puttra ihop. Blanda ner äpplen och hackade mandlar. 
Häll äppelblandningen i pajskalet och ställ i kylen, helst ett par timmar innan servering. 
Servera som den är, eller med en klick kvarg/kesella med någon fräsch smak. Jag tycker att pajen blir mastig och söt, så därför passar det att bryta av med en syrlig smak av kvarg, t.ex. citron/lime. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s