Kantarell-knäcke-pizza

Det finns väl inte en enda svensk som missat att skogens guld växer för fullt just nu? Det gäller bara att ta sig ut och leta efter dem. ”Kantarellerna växer som svamp i backen” som min sambo brukar säga, det gäller bara att hitta de rätta ställena. Min mamma är en ängel utan vingar som älskar att plocka svamp och jag blev så lycklig i morse då jag hittade en påse i frysen som jag fått av henne, som jag trodde att jag redan ätit upp. Lyckan är total och dagens snabba lunch är solklar.
Den här kantarell-knäcke-pizza är klar på bara 20 minuter och det sköter sig till största del själv. Du kan självklart toppa din pizza med det du kan hitta hemma. Sist jag gjorde den här pizzan så improviserade jag lite och till min pizza använde jag:
  • Lagom stor bit knäbckebröd
  • Tomatpure/passerade tomater
  • Gul lök
  • Kantareller
  • Tomat
  • Salt/peppar/oregano
  • Rivenost
  • Smör
Jag började med att steka kantarellerna i en ordentlig klick smör och kryddade med salt och peppar. Sedan bredde jag tomatpuré på knäckebrödet, la på kantarellerna och toppade med gul lök, tomater, ost och oregano. Jag gräddade pizzan i ugnen på 200 grader i cirka en kvart, då jag såg att osten började få fin färg.
OBS! Var varsam då den snabbt bränns om du inte är alert.
TIPS: Du kan byta ut knäckebrödet mot tortillabröd, också försvinnande gott 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s