Köttfri måndag och världens enklaste och snabbaste middags-tips

Godmorgon måndag!

Ny vecka och nya möjligheter, lite härligt ändå!

Jag älskar verkligen att laga mat, men inte bara till mig själv. Den här veckan kommer min sambo att jobba borta och då är det toppen att det finns enkla knep att ta till för att få ihop en näringsrik, mättande och supergod måltid på bara några minuter.

Denna middagen kräver egentligen noll förberedelse och det enda som tar tid är att koka upp pastavatten och vem har inte tid till det liksom? Jag brukar slänga ihop lite av vad som finns hemma men alltid samma grund, (bön)pasta och tonfisk.

Pasta -och tonfisk med smak av pesto:

  • En burk tonfisk i vatten (avrunnen)
  • Bönpasta eller fullkornspasta
  • Baby spenat eller andra salladsblad
  • Pesto
  • Kvarg
  • Flingsalt
  • Körsbärstomater eller soltorkade tomater
  • Oliver

Koka lagom mycket pasta i en kastrull. Under tiden så lägger du spenat, skivad tomat, oliver, 1/2 burk tonfisk, 1 tsk pesto och 1-2 msk kvarg i en djup tallrik och blandar runt. När pastan kokat klart häller du den över tonfiskröran och rör om ytterligare. Toppa med flingsalt och ät och njut! 

Tuna

Min tallrik ser inte så aptitlig ut, men det är inte lätt att få det att se gott ut med tonfisk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s