Taco-kycklingpaj och egengjorda nachochips

Jag älskar paj, både matiga pajer och efterrättspajer. Tänk er en nybakad äppelpaj med vaniljsås, mums!

När mamma var gravid med mig så bakade/lagade hon pajer i alla dess former och smaker och kanske kan detta ha ett sammanhang?

Kanske behöver du inspiration inför helgens middag, eller så vill du kanske variera fredags-tacosen? Då vill jag rekommendera den här taco-Kycklingpaj med vitkål:

Pajdeg

3 dl dinkelmjöl/vetemjöl

125 g kylskåpskallt smör

2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 rensad grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 3 dl skuren vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 1 dl mjölk/grädde
  • smör/olja att steka i

Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och ställ  i kylskåpet i cirka 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag ut pajformen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.

Fyllning: Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs mjukt i smör i stekpanna. Tillsätt urbenat kycklingkött, kryddor, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop en stund.

Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Toppa med riven ost och grädda på 225 grader i cirka 20-25 minuter. Låt svalna en stund. Servera med grönsallad och nachochips.

IMG_1362 IMG_1364

Du kan väldigt enkelt göra dina egna nachochips:

Till en plåt behöver du:
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
Blanda alla ingredienser noggrant och låt degen stå 5-10 minuter. Lägg ut degen på en plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Här är det noga att den blir så jämn som möjligt, annars blir det som i mitt fall att några blir brända och några mjuka. Skär ett mönster innan du ställer in plåten i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter och låt dem svalna innan du bryter dem.
IMG_1367 IMG_1368
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s