Banan -och kakaogranola

För inte allt för längesedan fick jag förfrågan om jag hade någon last, dvs. något som man har svårt att vara utan eller svårt att sluta äta när man väl börjat. Många har ju till exempel smågodis som en sådan lats. När jag fick frågan så hade jag svårt att komma på något, men nu när jag har funderat så har jag kommit på en grej som jag har svårt att begränsa – GRANOLA!

Jag har alltid älskar flingor. Mina föräldrar fick sluta köpa hem det ett tag då jag levde på det. Och då var det ingen Kellogs K eller havrepuffar som ändå kan klassas som ”okej flingor”, utan det handlade om chokladflingor som fick mjölken att smaka Oboy. Sådär näringsrikt att leva på..

Det finns ju som tur är nyttigare alternativ på goda flingor, t.ex. denna granolan som bara måste finnas i mitt skafferi. Det är en sådan grej som jag bara inte får nog av. Den är så gott tillsammans med naturell yoghurt eller fil, frukt eller bär och en stor kopp kaffe, mums! Mina frukostskålar brukar bestå av granola med yoghurt och inte tvärtom.

Banan -och kakao granola:

  • 6-8dl Havregryn
  • 1dl pumpakärnor
  • 2dl hackade valnötter
  • 2dl hasselnötter
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2 nypor flingsalt
  • kokos (om man vill)
  • 1 msk kakao
  • 2 bananer
  • 3 msk honung
  • 3 msk kokosoljA

Blanda först alla torra ingredienser för sig och banan, honung och olja för sig. Knåda sedan ihop alltihop med händerna så att allt är ordentligt blandat. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-30 minuter eller tills müslin blivit helt torr.

IMG_2408IMG_0739

Annonser

2 reaktioner till “Banan -och kakaogranola

  1. Hej, jag antar att det är färsk banan du menar och jag antar att du mosar dessa?
    Hur håller sig muslin då det är en färsk matvara med som kommer att stå framme
    i en burk i kanske flera veckor?
    Den låter jättegod, ska verkligen prova! Tack för svar.
    Ps. Gillar din sida, vill prova typ alla recept;-)

    Gilla

    1. Det var min första tanke också! Den blir ju liksom lite torkad och ”crunshy” så den håller sig jätte bra i burk i flera veckor. Detta är min favorit så den tycker jag verkligen att du ska testa =)
      Ha en fin dag!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s