Rabarberpaj till frukost

Godmorgon!

4.15 ringde klockan idag och det var bara att hoppa i kläderna direkt och ge sig ut med hunden. Efter ungefär 30 minuter smakade frukosten gudomligt och efter en extra kopp kaffe (välbehövligt idag) så är jag nu redo att öppna gymmet.

Vad äter du till frukost idag?

Kanske rabarberpaj? Vill du också testa att lyxa till din frukost så kommer receptet på denhär barnsligt enkla ”pajen” här:
IMG_2529
Tillaga en portion havregrynsgröt i mikron, 1 dl havregryn och 2 dl vatten och kör på full effekt i cirka 2 minuter eller tills gröten blivit fast. Under tiden så skalar du ungefär 15-20 cm rabarber och skär i lagom bitar. Blanda rabarberna med valfri sötning, t.ex. honung eller sötströ, lite hackade mandlar och kanel och lägg över gröten. Tillaga i ugnen på 175 grader i ungefär 10-15 minuter eller tills rabarberna mjukat. Servera med en klick vanilj -eller naturell kvarg. Jag tycker det är godast att blanda dessa så blir det inte för sött.
Du kan givetvis byta ut rabarberna mot t.ex. äpple eller päron eller liknande, smaksätt då gärna med kanel och kardemumma.
IMG_2526 IMG_2527
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s