Sallad med salt halloumi, söt mango och räkor, MUMS!

Jag älskar att laga mat, men jag erkänner, när man är ensam hemma så är det inte lika inspirerande. Då är det himla bra att det finns alternativ som är både hälsosamma, mättande och löjligt enkla. Att det smakar magiskt dessutom är ju det allra bästa.

Den här veckan har det blivit en hel del tonfisk (jag är så glad att jag är en av få som faktiskt gillar tonfisk på burk). Mina favoriter är tonfisk tacos, där du gör en helt vanlig tacos men byter ut köttfärsen mot tonfisk och även krämig tonfisksallad och det receptet hittar du här

Men den här salladen är svårslagen. Tänk dig kombinationen av salt halloumi och söt mango, MUMS!

”Räksallad-du-tager-vad-du-haver”

  • 100 g räkor
  • 30 g halloumiost
  • 30 gram färsk spenat
  • 4 körsbärstomater
  • 10 g mango
  • 0,5 dl mathavre
  • 70 g kvarg
  • 10 stycken mandlar

Börja med att koka mathavren. Tärna halloumiosten och stek den tills den får en gyllenbrun färg. Lägg spenat i botten av en tallrik, skiva tomat och mango. Grovhacka mandlarna. När mathavren kokat klart så blanda den tillsammans med den stekta halloumin, räkorna och kvargen, så att kvargen blir ljummen. Lägg blandningen över spenaten och tomaterna och blanda runt. Toppa med de hackade nötterna.

IMG_2978 IMG_2979

Näringsinnehåll:
Totalt: 470 kcal
Kolhydrater: 30%.

Protein: 40%.

Fett: 30%

IMG_2980

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s