Fruktig paj till påsk

Påsken närmar sig med stormsteg och visst är det härligt? Jag tycker verkligen att man sammankopplar påsken med våren. Ska du göra något roligt?

Ska du kanske bjuda på påsklunch/middag och vill ha något gott att bjuda på till kaffet? Testa den här somriga pajen, vettja!

Ananas -och jordgubbspaj med kokosgrädde:

Pajdeg:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk kokossocker
  • 50 g kokosolja
  • 1 ägg

Kokosgrädde:

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform smord med lite kokosolja. Grädda degen i ugnen på 180 grader i 12-15. Under tiden vispar du ihop kokosmjölken, för hand eller med elvisp (stavmixer gör oftast kokosmjölken lös istället för fluffig så visp är att föredra), hackar jordgubbar, ananas och kärnar ur granatäppelkärnor. Låt pajskalet svalna innan du häller i kokosgrädde och dekorerar med frukt och bär. Klart!
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s