Chocolate-chip-cookies

Godmorgon!

Nu när helgen står för dörren så tänkte jag bjussa på ett mumsigt recept som passar utmärkt till helg-fikat.

Visst är det så härligt med en ledig lördag eller söndag då man äter en frukost i lugn och ro. Tar med sig sambon i ena handen och hunden i den andra och går en lång härlig promenad, gärna i skogen eller vid havet. Äter en lättare lunch och sedan placerar sig under en filt i soffan, brygger en kanna kaffe, plockar fram lite god fika och slökollar på serier hela eftermiddagen? Jag älskar det!

Den dagen vårt hus står klart så ska jag unna mig sådana helger jämt! Jag ska då plocka fram dessa chokladkakor och njuta ända ut i fingertopparna.

IMG_3053

Du behöver: 

  • ca 1/2 dl kokosolja
  • 3-4 msk agavesirap
  • 1 dl mandelmjöl/kokosmjöl
  • 1/2 dl havregryn/havremjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ägg
  • hackad choklad i önskad mängd

IMG_3051

Börja med att sätt ugnen på 175 grader. Blanda kokosolja med agave sirap i en kastrull så att det smälter samman, låt svalna (det gjorde inte jag och därför har min choklad smält istället för att vara grovhackade bitar).

Under tiden som detta svalnar så blandar du resten av ingredienserna och grovhackar din choklad. I dessa har jag använt mig utav naturell rawchoklad från Rawchoklad fabriken och det tycker jag att du också bör göra då den är försvinnande god.

Sedan rör du till sist ner oljan och agavesirapen. Forma cirka 10 små kakor utav detta, placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och njut sedan tillsammans med en kopp kaffe. 

 

IMG_3044 IMG_3047  IMG_3050

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s