Morotskaka-gröt

Förra veckan var det ju nutellans dag, vilket jag missade men som jag kompenserade genom att bjuda er på receptet på världens godaste efterrätt, det receptet hittar du här —> Nutellasemifreddo

Inte nog med detta så var det ju även morot-kakans-dag, även det missade jag ju (svårt att hålla reda på alla dagar nu för tiden, det finns ju till och med dagar som ägg-halvans-dag). Jag publicerade för inte jätte längesedan receptet på en gudomlig morotskaka som du kan hitta här —> godaste morotskakan

Idag tänkte jag bjuda på ytterligare ett recept som har med morotskaka att göra, nämligen morotskaka-gröt. Perfekt till frukost.

Morotskaka-gröt 

▪️1 dl havregryn
▪️1 medelstor riven morot
▪️2,5 dl vatten
▪️1 nypa kanel, kardemumma och salt
▪️1 ägg
Topping
▪️1 dl kvarg
▪️1 msk mandelsmör
▪️kokoschips
▪️granatäpple kärnor
Skala och riv moroten. Blanda alla ingredienser till gröten förutom ägget. Kör på full effekt i mikron i cirka 2 min. Under dessa två minuter blandar du kvargen tillsammans med mandelsmöret. Ta ut tallriken, knäck i ägget och rör runt. Toppa med kvargen, kokos och granatäpple. Servera förslagsvis med en kopp kaffe och ät och njut. 
IMG_3011IMG_3020
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s